Et skridt foran med vores 10. klasse

'Lomborg 10 - et skridt foran' er vores 10. klasse, som giver dig en forsmag på livet efter efterskolen. Vi er en efterskole med tæt kontakt til det lokale erhvervsliv og ikke mindst med fokus på elevernes kommende uddannelsesvalg - og derfor kan du gennem erhvervssamarbejde med lokale virksomheder prøve kræfter med konkrete opgaver og blive mere afklaret om dit uddannelsesvalg. 

Erhvervssamarbejdet forløber over to runder i løbet af skoleåret:

1. runde
Her vælger du en erhvervsretning, efter hvad du umiddelbart tænker, du vil arbejde med i fremtiden. Herefter bliver I delt ud i grupper og skal ud på en af vores samarbejdsvirksomheder. Opgaven i runde 1 er at undersøge noget om virksomheden. Hvad gør de, hvad har de - og mangler de noget, som I kan bidrage med? Hvad kan I give?  

Når I har undersøgt, hvad I kan hjælpe virksomheden med, konkretiserer I en ide, som I skal arbejde videre med i 2. runde.

2. runde
I anden omgang kommer I tilbage til virksomheden, præsenterer ideen og opgaveløsningen - og "udfører" ideen i praksis. Herefter evaluerer I sammen med virksomhederne på forløbet.

Projektet slutter med en stor uddannelsesmesse, hvor de medvirkende virksomheder er repræsenterede - og hvor eleverne præsenterer deres projekter for lokale skoleelever.

'Lomborg 10 - et skridt foran' er: 

  • Projekt
  • Livsoplysning 
  • Uddannelsesafklaring 
  • Samfund

Læs om Lomborg 10+ i Folkebladet Lemvig.