Nyhedsbrev april 2019

10/04 2019

Nutid – fortid – fremtid   ”Frydeligt med jubelkor   Hilses vårens komme,   Svalen melder trindt på jord   ”Frostens tid er omme” (Morten Brørup, ca. 1500)

Alt foregår i et forrygende tempo lige nu. De første forårsvarme solstråler har ramt os, og som forstanderpar med bolig på skolen er det startskuddet til en ny lydkulisse. Eleverne er pludselig udenfor igen. På plænen, på beachvolleybanen, på bænkene, alle steder. Og som blomster reagerer på sollys er det som om, eleverne pludselig liver op på en forunderlig måde, og området genlyder af råb, musik, snak og latter. Vi kan sidde hjemme og fornemme glæden, de føler bare ved at være til. Det er skønt. De lever i nuet på vej mod en ukendt fremtid, dog forhåbentlig bedre rustet til at takle, hvad der måtte komme efter et år på Lomborg.

Som vi kender det danske forår, ja så går der jo kun et par dage, så er nattefrosten tilbage, vinden tiltager, og eleverne søger igen indenfor. Til filmuge, flere opvisninger, til eftertanke? For selv om årgang 18/19 er helt unik og har skabt deres egen tidslomme, så er de jo ikke alene om at være Lomborg. De indgår i en lang tradition, og det er de blevet mindet om på forskellig vis her på det sidste.

Først havde vi Gamle Elevers Dag. Her var sidste års elever jo stærkt repræsenteret, mest dog først om aftenen til festen, og her var de nuværende elever ikke tilstede. I løbet af dagen mødte de mange af skolens jubilarer her iblandt en lille gruppe 50-års jubilarer. Eleverne fik også lov til at vise dette års gymnastikopvisning for flere hundrede tidligere elever, og de blev selvfølgelig vurderet kyndigt og myndigt i forhold til, hvordan det har været de andre år. På den måde bliver nuet og elevernes liv pludselig en del af en tradition, en erfaring, som de selvfølgelig vil tage med sig ind i fremtiden. De er en del af noget større, som forhåbentlig også vil styrke dem, og forhåbentlig vil de også vende tilbage år efter år som ”gamle” elever, og mindes en god tid - minder som de på den måde genopfrisker og tager med sig igen.

I den forgangne uge er de også løbet ind i en del af skolens fremtid. Vi har haft Nye Elevers Dag. Det er jo dagen, hvor næste års elever kommer for at prøve tøj, få taget billeder, prøve valgfag og meget andet. Igen bidrog de nuværende elever på bedste vis med en fornem opvisning, der klart inspirerede de kommende elever, og gav dem en fornemmelse af, at de er på vej til at blive en del af noget større. Det næste hold elever vil selvfølgelig blive helt deres eget hold, men også en del af en tradition, som med dem vil trække tråde endnu længere ind i fremtiden, og give sikre trædesten, når verden og livet en gang imellem bliver lidt usikkert.

Med forårets komme er der jo også en række helligdage i vente, påsken som den første - med helligdagene sikkert også en del traditioner rundt omkring. På skolen er traditionen den, at de sidste dage før påskeferien har eleverne emneuge, hvor de, sammen med instruktøren Martin Strange og alle skolens lærere, laver kortfilm. Det er en fantastisk kreativ uge, hvor vi bl.a. får set helt andre sider af jeres børn. De er meget engagerede i projektet, og de ved jo, at onsdag før de går på påskeferie, ja der er der jo stor gallapremiere med indbudt publikum (jer forældre), rød løber, ”pindemadder”, prisuddeling og meget andet festivitas. Det er en dejlig opløftende måde at begynde en ferie på. Skulle jeg ikke lige få det sagt til jer alle på onsdag, så vil jeg da gøre det nu. Jeg håber, I må få nogle dejlige, afslappende dage sammen med jeres børn. På hele personalets vegne ønskes I en glædelig Påske.