6- kantstævne og bedsteforældredag - uge 9

04/03 2019

”Gi´ os glæden tilbage Og lad os leve af dét trylleslag: Kroppene mange, men styrken er en”.

Per Krøis Kjærgaards smukke tekst her er fra en sang, som mange efterskoleelever har på deres personlige top 3 over efterskolesange. ”Gi´ os lyset tilbage” er fra landsstævnet i 2009 og takket være et godt makkerskab mellem tekstforfatteren og komponisten Rasmus Skov Borring lever sangen i bedste velgående her 10 år efter - heldigvis for det, for lige netop denne lille valgte sentens beskriver på bedste vis, hvad vi oplever i disse dage og uger her på skolen, som er med til at kaste et lys af håb ud i fremtiden.

Uge 9 bød på mange dejlige oplevelser og mange individuelle præstationer, der alle bliver en del af fællesskabet her på skolen. Enten fordi man er stolt over sin bedrift eller fordi enkeltpræstationer også tit kalder smilene frem. Heldigvis oplever jeg som oftest, at eleverne ikke griner af hinanden, men med hinanden.

Kollektivt var der også dejlige oplevelser. F.eks. var en del af vores dygtige piger med til finalen i Danmarksmesterskabet i indefodbold, og de kom hjem med en fantastisk flot placering. Faktisk den bedste i skolens historie. Jeg var selv i Hedensted og se kampene, det er altså fantastisk at opleve, hvordan de præsterer i kraft af hinandens opbakning og bare vokser i hinandens selskab.

Men altså, årets gymnastikopvisning! Det har altid været et af årets højdepunkter og i år ikke mindre. I torsdags var vi til det traditionelle 6 – kantsstævne i Vedersø, hvor Staby, Brejninggaard, Vedersø, Bøvling, Dejbjerglund og Lomborg viser årets opvisning for hinanden. I lørdags gik det så løs i Gråkjær Arena i Holstebro. Begge steder var der en fantastisk stemning, og begge steder var der stor ros til eleverne fra Lomborg. Ikke mindst på grund af den gode kontakt de skaber til publikum. Der er nærvær og engagement, smil og charme og ikke mindst store gymnastiske evner hele vejen igennem - båret oppe af en unik holdånd.

Det er det, der er trylleslaget: ”Kroppene mange men styrken er en”. Det er præcis det, der kaster lys ud i fremtiden. Især når man vender tilbage efter et årsmøde i efterskoleforeningen, hvor emnerne bl.a. var fremtidens store udfordringer, f.eks. global opvarmning og FN´s verdensmål. Selvfølgelig skal vi som efterskole have det på skemaet, vi skal have det ind som en del af vores hverdag i forhold til genbrug etc. Fordi det først og sidst er problemer, der skal løses af de generationer, der lige nu er på efterskole bl.a.  Det kræver først og sidst engagement i fælles fremtid, og evnen til at stå sammen selvom kroppene er mange. Det er præcis det, eleverne på Lomborg lige nu udstråler. Ind i fremtiden som et lys af håb.