Gymnastikdage og premiereopvisning - uge 8

25/02 2019

Nu går det løs - opvisningssæsonen er over os!

Det er altid imødeset med spænding og forventning, når der er premiere på årets gymnastikopvisning. I fredags skete det så, og det var intet mindre end fremragende. Ud over, at eleverne er dygtige, koncentrerede og engagerede, er det også fantastisk at opleve, hvordan begrebet fællesskab pludselig bliver helt konkret, og hvordan glæden lyser ud af alle. Efterskole er især fællesskab og oplevelsen af at indgå i en mangfoldig gruppe, der fungere - ikke på trods af, men netop i kraft af mangfoldigheden. Det er jo præcis det, de forskellige ringe i skolens logo symboliserer, og det er det, LGI´s opvisning gerne skal være et eksempel på.

Forhåbentlig er det lige præcis et udtryk for, hvordan et efterskoleophold er. Der er blevet kæmpet, grædt, leet, fortvivlet, hygget og alt muligt andet, så går det op i en skønnere enhed når det lykkes – i kraft af en fælles præstation.

Jeg håber, mange af jer var tilstede og nød opvisningen. Hvis ikke, er der jo rig mulighed for at se opvisningen i den kommende tid rundt omkring i forskellige lokale idrætshaller. Det må I endelig ikke snyde jer selv for, og opvisningen kan sagtens nydes mere end en gang. I kan altid finde en opdateret opvisningsliste på vores hjemmeside.

I den kommende tid bliver der jo nok at se til for eleverne. Efter et par uger, hvor den har stået på meget træning, er det nu tid til opvisninger og meget andet ud af huset. Vi har som altid planlagt året, så eleverne nok skal få deres almindelige undervisning også, selvom de skulle miste et par dage til noget andet. Og det er jo igen det, efterskole er – og kan.

Uge 8 blev sluttet af med en søskendeweekend. I år var der omkring 50 små og store søskende og skolen summede af anderledes liv. Der blev hygget igennem, og det var en fornøjelse at se, hvor stor omsorg og hengivenhed, der blev udvist, sammen med nysgerrighed og leg. Ideen er, at søskende, sammen med de elever, der er på skolen, følger et almindeligt weekendprogram, som elevholdet normalt har. På den måde får søskende et indblik i dagligdagen på en efterskole. Præcis som forældrene får det, når vi laver forældreweekend. Det giver tit en lidt større samhørighed med den, der i en periode er flyttet hjemmefra.

Alt for nu. Håber vi ses ude omkring til en opvisning eller to