Juleforberedelser – uge 47

26/11 2018

For at blive klar til vores store julemarked den 7. december, må vi tidligt i gang med forberedelserne. De begyndte i uge 47.

I disse uger har vi dannet nye grupper på tværs af klasser, linje- og valgfag, værelser, spiseborde og pladser i foredragssalen.

Eleverne har stadig tysk i 9. klasse, håndbold i linjeblokken eller udvidet gymnastik, hvis de har valgt det, men derudover har eleverne skabt egne ”virksomheder”.

Disse små iværksættermiljøer består af op til fem elever, som har etableret et firma frem mod vores julemarked fredag den 7. december. Når vi åbner dørene til julemarkedet, vil firmaerne eksempelvis sælge dekorationer, juletræer, småkager eller syltede rødbeder, de vil sælge mad og drikke eller levere underholdningen til de forhåbentligt mange gæster, der har lyst til at kigge forbi.

Eleverne har lavet forretningsplaner, og de regner på økonomien – lige som de gør i ”rigtige” virksomheder – men blot i mindre målestok end mange andre steder.

Vi havde besøg af Thomas Kragelund fra virksomheden Pixelz, og det var i hvert fald nogle tal med en del nuller, han diskede op med. Thomas Kragelund præsenterede eleverne for det ”pitch” – altså en kort salgstale – som han også har holdt for investorer, som tidligere i år endte med at investere over 40 millioner kroner i den virksomhed, Thomas Kragelund er medejer af.

Det var et inspirerende oplæg, men det viser også, hvor svært det kan være at få kunder i butikken.

Thomas Kragelund fortalte, at de investorer, der skød penge i virksomheden, forventede at få sin investering mange gange igen, men på trods af løftet om en høj – men også usikker – forrentning, var der ikke mange elev-investorer, der mente, de ville skyde penge i Pixelz. Hvis de altså havde fået lejlighed til det i virkeligheden.

Og så er eleverne ellers gået i gang, og selv om de første iværksætterdage er færdige, bliver der arbejdet videre med julepynt, gran og chokolade i fritiden.

Vi glæder os til at se alle til vores julemarked den 7. december. Om eftermiddagen fra 15 til 17 er alle velkomne – også folk fra land og by og nær og fjern – mens aftenens åbning fra 19 til 21 er forbeholdt elevernes familie.

Så fik vi også lidt markedsføring puttet ind i dette ugebrev, og markedsføring er vigtig. Det fortæller vi også til de nyslåede virksomhedsejere.

På den sportslige front har der – ud over de normale timer – været 4-skolecup, hvor vi mødte efterskolerne fra Staby, Vedersø og Dejbjerglund. Det gør vi i mange forskellige sammenhænge. Her i uge 47 gjaldt det volleyball, og bolden blev givet op til både sport og socialt samvær på tværs af hold og skoler.

15 piger og drenge kastede sig ud i et andet projekt, der ikke bliver afsluttet på en aften. De begyndte den officielle træning til Copenhagen Marathon. Det skete med en fællestræningstur på fem kilometer. Stemningen var rigtig god. Det lover godt for det næste halve år. Træningsplanen lyder på godt og vel 700 kilometer, så det er godt at have nogle løbekammerater at støtte sig til, når det bliver endnu mørkere og endnu mere koldt og vådt.

Et maraton er som en virksomhed og et julemarked: Det kræver forberedelse, hvis resultatet skal blive godt.

LGI tager til Copenhagen Marathon for at løbe den 19. maj.

Du har sikkert hørt om Thanksgiving, som er en amerikansk tradition. Den er ikke kommet til Danmark – endnu – og selv om vi ikke har et specielt ønske her på Lomborg om at importere Thanksgiving, kan vi jo godt rette en del af dagen til og sætte den ind i en lokal sammenhæng. Derfor havde vi ”Taknemmeligheds-Torsdag” på vores Snapchat. Langt de fleste opslag den dag kredsede om, hvad vi skal være taknemmelige for – og hvad eleverne er taknemmelige for. Det er heldigvis ikke så lidt.

Det er så også en opfordring til at følge os på eksempelvis Snapchat og Instagram, hvis du vil have det hele med. Eller i hvert fald have det med, som vi lægger ud på sociale medier. Efterskolelivet skal leves i virkeligheden, og det er kun nogle glimt, vi lægger ud.

Så fik vi også lige reklameret for det. I kan godt mærke, at vi har haft iværksætteruge, ikke?

Overbygningseleverne fra Thyborøn Skole fik lidt mere end et glimt på Facebook. De besøgte Lomborg og blev introduceret til vores springcenter. Over de kommende måneder besøger alle de ældste elever i Lemvig Kommune vores efterskole, så de kan snuse til disciplinen spring. Naturligvis under kyndig ledelse af vores springlærere.

Vores springcenter er åbent for alle. Som du måske ved gælder det den første fredag i hver måned, når der er Åbent Springcenter. Den næste udgave af det åbne springcenter falder sammen med julemarkedet 7. december, så der er noget ekstra at komme efter, og åbningstiden er i den anledning udvidet med en time fra 15 til 18.

Endnu en reklame.

Det slutter vi også med sammen med mere forberedelse. Til foråret turnerer vores elevhold med årets flotte gymnastikopvisning.

Det er et show, der kræver mange, mange timers forberedelser. En halv times opvisning er som et puslespil med mange brikker, der langsomt finder deres rigtige placering og falder på plads. Ind imellem er der så nogle, der puffer til puslespillet, så dele af det kommer i uorden, men det skal nok ende fint og flot og med alle brikkerne på rette sted.

Nu er den del af ”puslespillet”, der hedder startserien blevet gennemøvet, og så skal den ”bare” pudses af. Det lyder lige så enkelt om at opfinde og sælge en Lego-klods, men det kræver en kæmpe-indsats.

Hvis du vil se, hvor vi giver opvisning til foråret, så gå ind på vores plan her på hjemmesiden. Hvis du kender nogle, der vil have besøg af os, så bed dem kontakte skolen.

Vi ses til julemarkedet, til opvisningerne, på Snapchat, Instagram og Facebook – og i næste nyhedsbrev.