Mountainbike som linjefag

Høj fart gennem skoven på to hjul. Mountainbike på efterskole?

På vores efterskoles mtb-linje er der træning på skemaet en gang om ugen i 3,5 time. Al undervisning foregår i samarbejde med Lemvig Cykle Klub i Klosterheden, som ligger blot 5 km fra efterskolen. Holdet er niveaudelt, så der er både plads til de øvede og nybegynderne. Stedet regnes med til "De 10 spir" - altså Danmarks 10 bedste mtb-terræner. Klosterheden byder nemlig på et kæmpe antal fede singletracks i alle sværhedsgrader, så der bliver med garanti udfordringer for alle. Sporene udbygges og vedligeholdes hele tiden - en proces vi af og til hjælper til med.

Undervisningen på Mountainbikelinjen står så at sige på fire grundsten: tekniktræning, action, konkurrence og samvær. Undervisningen er niveaudelt, så at alle fra begyndere til øvede kan få passende udfordringer og blive endnu dygtigere.

Tekniktræning
Vi laver deciderede tekniske øvelser i hver lektion. Det handler om sving- og bremseteknik, balanceøvelser, op- og nedkørselsteknik samt passage af drops, stepups og andre forhindringer. For at optimere og udfordre teknikken besøger vi i løbet af året også andre mtb-terræner i landet med andre muligheder end Klosterhedens.

Action
Det handler også om at kunne køre hurtigt på sporene og opleve suset i maven. Klosterheden byder på rigtig mange både byggede og naturlige spor, så vi løber aldrig tør for udfordringer, uanset hvilket niveau man som rytter befinder sig på. Vi gentager både kortere stræk nogle gange og bliver hamrende gode til det, og vi kører længere stræk af gangen med høj intensitet. På den måde bliver konditionen også trænet optimalt i forhold til udholdenhed og styrke.

Samvær
At køre mountainbike på efterskole handler også om socialt samvær med kammeraterne, mens man sammen øver sig på at blive gode og dygtige ryttere.

Hvis du kan nikke ja til de fleste af følgende udsagn:

  • du vil have mountainbike-undervisning på niveaudelte hold
  • du vil være dygtigere på en mountainbike
  • du vil elske action og høj puls
  • du vil deltage i konkurrencer
  • du vil nyde naturen og masser af frisk luft
  • du vil være en del af et hold
  • du vil dele dine mtb-oplevelser med andre

...så er Lomborgs mountainbikelinje et sikkert valg for dig!

Video fra træning og konkurrence

Tag et kig på videoen herunder, som viser et par klip fra nogle af de tracks, vi konkurrerer og øver os på.