Håndbold som linjefag

Er dit mål at blive en bedre håndboldspiller og dyrke passionen for håndbold på efterskole? Så er Lomborgs håndboldlinje det rigtige valg for dig. Her er taktisk træning, styrketræning og kampe på højt niveau, og vores dygtige trænerteam skal nok sørge for, at håndbold som linjefag på Lomborg får dig til at rykke - uanset dit nuværende niveau. 

Det er harpiks på fingrene, sved på panden og masser af godt humør i et stærkt fællesskab. Håndboldtræning er 2 x 2 timer om ugen. LGI's håndboldlinje er kønsopdelt, så drenge og piger træner og spiller hver for sig. 

Træningen
Vi træner fysisk håndbold i hallen med fokus på det kollektive samspil og forståelsen for, at det er holdet før den enkelte. Det er elementær træning med grundprincipper forsvar og angrebsmæssigt. Herunder skudtræning, kaste/gribe-øvelser, fintespil, kontraøvelser, målmandstræning. Herunder er der dog også plads til det individuelle håndboldspiller. 

Taktisk forståelse får du ved træning i hallen og ved at tage ud og se kampe. Vi evaluerer også ligakampe (vi har set) med en spiller. Vi har desuden indlæg med en dommer for at få indblik fra deres synsvinkel og dommergerningen generelt.

Vi har desuden fokus på styrke og skadesforebyggende træning for at undgå skader og opnå mest mulig eksplosivitet. Styrketræningslokalet er åbent for brug, så du kan opnå ekstra styrke.

Vores håndboldlinje spiller med i forskellige turneringer (4-skolecup, VM (vestjyske mesterskaber)) og arrangerer andre træningskampe – for efterskoler og klubhold. Håndboldhallen er altid åben, så du kan bruge den til individuel træning eller "leg".


Har du viljen?
Viljen og passionen for spillet er de bærende elementer på håndboldlinjen på Lomborg, så ønsker du et efterskoleår med udfordringer på højt niveau, skal du vælge håndbold på Lomborg Gymnastik- og Idrætsefterskole.