Fodbold som linjefag

Vil du spille fodbold på efterskole? Vil du forbedre dit spil og din teknik? 

Så er Lomborg Gymnastik- og Idrætsefterskole stedet, hvor du kan udvikle dig teknisk og taktisk. Dine færdigheder med bolden vil rykke sig markant. Dit skud bliver optimeret. Dine afleveringer kommer til at sidde i skabet. Dit overblik for med- og modspillere bliver større. Vores dygtige trænerteam skal nok sørge for, at fodbold som linjefag på Lomborg får dig til at rykke - uanset dit nuværende niveau. 

Foruden deltagelse i efterskole-DM, 4-skolecup, venskabskampe og træningsturneringer, så vil vores fodboldlinje fra 2017/18 være at finde blandt DBU’s U17-rækker, så der vil være kampe stort set hver uge.

Der vil være fodboldtræning 2 gange i ugen på efterskolen. Her vil der til hver træning være forskellige fokus, som træningen vil blive bygget op omkring. Det kan være emner som: sammenspil, presspil, bredde i spillet, teknisk træning, skud og afslutninger, nærkampe og andre elementer. LGI's fodboldlinje er kønsopdelt, så drenge og piger træner og spiller hver for sig.

Sammenspil
Sammenspillet har vi fokus på i spiløvelser, hvor vi kan spille 9-4 med maks. antal berøringer for de 9. Vi kan spille 5-5 på begrænset område, både med og uden mål, og evt. med antal berøringer. Der er 10-5 med fire mål, hvor kun de 5 kan score, og de 10 spillere spiller uden om de 5. Vi har opvarmningsøvelser så som 4-2 eller 5-2 på et begrænset område.

Presspil
Her er det de få spillere, fokusset ligger på. Her er det ekstremt vigtigt at hjælpe hinanden og give masser af vejledninger. Lyd på! Placeringer på banen for at fylde mest muligt, så man nemmere kan generobre bolden. Det er sjovest at spille fodbold, når man har bolden!

Bredde i spillet
Bredde i spillet er vigtigt for at skabe plads på banen. Her er det vigtigt at vende spillet væk fra presset. Her bruges øvelser, såsom grøftespil eller at bestemte kanter skal røre bolden, for at der kan afsluttes.

Teknisk træning
Tekniske øvelser vil blive brugt, enten i form af par-øvelser, tre-mands-øvelser, eller som opvarmningsøvelser. Her vil der være fokus på første-berøringer, så bolden ikke springer fra én. Retningsbestemte førsteberøringer, så man allerede fra starten er på vej i den rigtige retning. Under teknisk træning har vi også fokus på tæmninger, flugtninger, hovedstød, driblinger og vendinger med bolden.

Skud og afslutninger
Her har vi forskellige øvelser. Enten hvor bolden bliver lagt af til skud, at man selv dribler bolden i position til skud på mål, at man vender med bolden og afslutter lige efter, eller ved skud på mål fra bestemte områder. Afslutninger træner vi ved at få afslutninger på indlæg med enten hoved eller fod, eller ved spiløvelser hvor målet med opspilningen vil være en afslutning.

Nærkampe
Nærkampe bliver trænet i øvelser 1-1 eller 2-2 og i kamp om bolden. Foruden det, er nærkampe noget vi har fokus på i spiløvelser og kampsituationer.

Foruden alt dette er der også fokus på oveblik, vejledninger, dybdeløb, at rykke fri, at skabe plads og standardsituationer.

Målmandstræning
Målmænd bliver heller ikke snydt. Du kan selvfølgelig få målmandstræning på vores efterskole. Her vil kernepunkterne være placering i målet på skud og på standardsituationer, teknik til at gribe bolden og holde fast i den, udspark og udkast, vejledninger til forsvaret og fald- og springteknik.


Vil du spille fodbold på efterskole? Og vil du udvikle dig med bolden ved fødderne? Kom til Lomborg Gymnastik- & Idrætsefterskole!