Design - syning

Drømmer du om at sy din egen gallakjole? Eller vil du gerne sy nye pudebetræk, der kan pynte på efterskoleværelset? Uanset hvilket syprojekt du har i tankerne, får du på linjefaget Syning grundig vejledning og hjælp til at gøre det til virkelighed. Alt sammen foregår i vores hyggelige sylokale, som er fuldt udstyret med klippeborde, symaskiner, overlockere og store spejle.

Vi har plads til dig på linjen, uanset om du er nybegynder eller spirende modedesigner. Du får løbende hjælp og vejledning til netop dit syprojekt, og alle elever får en introduktion til symaskiner, strygejern og andre værktøjer.

Sy dit eget tøj

På linjefaget Syning får du mulighed for at sy det, netop du brænder for. Linjefaget starter typisk med et fælles forløb, hvor alle får gennemgået teknikkerne og sylokalets maskiner – og herefter får du frit spil til at påbegynde det syprojekt, du ønsker.
Du kan f.eks. sy pudebetræk eller en taske, T-shirts eller jakker og bukser. Flere starter med et mindre projekt og udvikler sig så meget undervejs, at de kan afslutte forløbet med at sy deres helt egen drømmekjole!

Glæd dig også til at komme med på indkøbsture for at vælge det helt rigtige materiale til dit syprojekt og til at udstille dine kreationer på skolen.

Lær et håndværk

Men Syning handler ikke kun om smart tøj eller design; det handler også om at lære et håndværk. Når efterskoleåret slutter, vil du have lært en masse om syteknikker, materialevalg og symaskiner, og du vil selvfølgelig kunne læse og forstå en syvejledning, så du løbende kan udvikle dine evner til at sy.
Syning sikrer dig et kreativt frirum, hvor du kan arbejde med dine hænder og skabe noget helt fra bunden. Sylokalet er altid et skønt sted at være, for her flyder snakken frit, og der er plads til hygge og snak, imens vi arbejder. Sylokalet er desuden ofte åbent om aftenen, så du kan arbejde videre med dit syprojekt.

Lyder det som noget for dig? Besøg os og hør mere – og læs også om linjefaget Kreativt værksted, hvor vi bl.a. arbejder med stoftryk og smykker.