Basketball som linjefag

Vil du træne basket på efterskole?
Lomborg Gymnastik- og Idrætsefterskole kører et stærkt samarbejde med Lemvig Basket. Vil du have et år med masser af træning med topkvalificerede trænere, der udvikler dit spil - så vælg basketball på Lomborg Gymnastik- & Idrætsefterskole! Vi arbejder med taktik, teknik og styrketræning.

Undervisning og træning på basketlinjen
Undervisningen på vores basketlinje forgår delvis i skolens egen hal og i Lemvig Kulturcenter. Underviserene er ligaspillere, som spiller for Lemvig Basket. Det meste af undervisningen foregår på engelsk, da underviserne kommer fra forskellige steder i verden (sidste år var trænerne amerikanere).

I undervisningen er der meget fokus på boldkontrol, skud, lay-ups, spilsystemer og forsvar. Vi nørder med teknikken til de forskellige kast, så vi både kan kaste/afslutte med højre og venstre hånd. Inden vi lærer de store spilteknikker, lærer vi de basale finter, som gør det muligt for os at passere modspillerene uden at lave faul.

I skudtræningen bruger vi meget øvelsen ”5-spots, 5-hoops”. Det går i alt sin enkelhed ud på, at 2-3 hold spiller mod hinanden. Man skal score 5 gange fra 5 forskellige spots, og det hold, der er er først færdig, har vundet. Skal vi udvide den lidt og sætte øvelsen i sammenhæng med spiltaktikker, sætter vi løb på, så man dribler hen mod spottet og laver en opbremsning og afslutter. Hvis det bliver for nemt, sætter vi en forsvarsspiller på.

Når basketlinjen træner boldkontrol, dribler vi på forskellige måder ned ad banen, både med bolden bag om ryggen og mellem benene. Sommetider bruger vi også to bolde for at udfordre vores motorik.  Når vi øver stillestående, er det altid med henblik på at have så lidt fokus på bolden som muligt, så den bevæger sig naturligt i vores hænder. Det øver vi blandt andet ved cross-overs, hvor vi kigger ind i væggen - og når bolden er i den ene hånd, rører den anden hånd væggen. Denne øvelse laver vi også, hvor vi rører gulvet i stedet for væggen. Fokus er: aldrig at kigge på bolden, men altid vide hvor man har den henne.  

Når vi øver lay-ups, har vi en læresætning, som siger: ”Hit the square, and it’s there”. Det betyder, at når vi dribler ind mod pladen, så kommer vi næsten ind under kurven og sigter efter den øverste firkant, som er malet på pladen. Dette er et godt udgangspunkt til at lave et lay-up, der altid rammer gennem nettet.

Et seriøst basketmiljø
Glæd dig til et efterskoleår med kampe og fede oplevelser. En del af Lemvig Baskets trænere og spillere er fra amerikanske colleges, så her får du en enestående chance for at få en fod indenfor i et seriøst basketmiljø.

Besøg Lemvig-Basket her.